Toplotna pištola

 1. Za kaj služijo različne šobe toplotne pištole?

  Šobe omogočajo natančno usmerjanje zraka pri različnih delih. Denimo za natančno usmerjanje toka zraka na določeno točko ali za zaščito okenskega stekla pred neposredno vročino. Na trgu so na voljo številne šobe, tu je prikazanih samo nekaj najpogostejših izvedb.
 2. 1) Reducirna šoba

  Z njo lahko ogrejete del obdelovane površine. Primerna je za spajkanje, razspajkanje in krivljenje plastičnih cevi. Reducirne šobe z majhnim premerom (Ø 9 mm) se uporabljajo z elektronsko krmiljeno toplotno pištolo. Orodje lahko uporabljate za delo, ki zahteva večjo natančnost, denimo za varjenje tiskanih vezij. Šobe z majhnim premerom se uporabljajo še z drugimi nastavki, ki so primerni za elektronsko krmiljene toplotne pištole.
 3. 2) Odbojna šoba

  Idealna je za krivljenje plastičnih cevi, spajkanje bakrenih cevi, nameščanje termoskrčljivih obojk in podobna dela, pri katerih mora vroč zrak segrevati celotni obod obdelovanca.
 4. 3) Površinska šoba

  Površinska šoba piha vroč zrak po obdelovani površini. Z njo lahko odstranite stare talne obloge ali vinil pri zelo visoki temperaturi ali odstranite barvo.
 5. 4) Šoba z zaščito za steklo

  Uporabljate jo lahko za usmerjanje toka zraka stran od okenskega stekla med odstranjevanjem barve z okenskega okvira ali med mehčanjem kita.
 6. 5) Režasta šoba

  Namesti se na reducirno šobo z majhnim premerom. Kombinacija je odlična za varjenje ponjav iz PVC. Upoštevajte, da se ta šoba uporablja samo z elektronsko krmiljenimi toplotnimi pištolami.
 7. 6) Varilna šoba

  Tudi ta se namesti na reducirno šobo z majhnim premerom. Če želite variti plastično maso, skozi šobo vstavite ustrezno varilno palico. Palica se stopi v var. Upoštevajte, da se ta šoba uporablja samo z elektronsko krmiljenimi toplotnimi pištolami.