Skilov sistem za nadzor pritiska: manj pritiska, boljše brušenje

Ali zjutraj kdaj pijete svež pomarančni sok? In ko pomarančo pritisnete na ožemalnik, ali to običajno storite z res veliko silo, ker menite, da boste tako iztisnili več soka in poleg tega to dosegli še hitreje? V bistvu velja ravno nasprotno. Če pomarančo pritisnete zelo močno, s tem otežite delo motorčka ožemalnika, tako da ne more delovati pravilno. Kako je to povezano z brušenjem?

Ljudje delajo isto napako pri brušenju. Mislijo, da bodo z močnejšim pritiskanjem na brusilnik obrusili več materiala.

Tudi tu velja ravno nasprotno. Motorček brusilnika deluje oteženo in dela ne more več pravilno opravljati. Poleg tega takšen način dela utrudi tudi vas s pojavljanjem bolečin v dlaneh in zapestjih.

Zato je podjetje SKIL svoje brusilnike opremilo s sistemom za nadzor pritiska. Gre za zelo enostaven način delovanja. Naš brusilnik ima 4 diode: dve zeleni, eno oranžno in eno rdečo. Te označujejo silo pritiskanja na brusilnik. Dokler ostanete v „zelenem območju“, brusilnik deluje pravilno in dosegate najboljši možni učinek brušenja. Če sveti oranžna dioda, je vaša sila pritiskanja prevelika. In če sveti rdeča dioda, morate resnično zmanjšati pritisk in pustiti orodju, da opravi svoje delo. Nenazadnje, zakaj bi se mučili, če lahko orodje opravi delo namesto vas?